Aom durian truffle chips

ໝາກໄມ້ເອເຊຍ ທີ່ຄົນຫຼາຍກວ່າ 1 ຕື້ຄົນຮັກແພງດ້ວຍຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການທີ່ບໍ່ມີຂອບເຂດ

Taste

I ຖຸລຽນ ໝາກມອນເປັນໝາກໄມ້ຂະໜາດໃຫຍ່, ນ້ຳໜັກສະເລ່ຍ 3 ຫາ 5 ກິໂລກຣາມ, ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວມີຮູບໄຂ່ເຖິງຮູບທໍ່ກົມ, ຮູບກົມມົນ, ບາງຄັ້ງກໍ່ມີຕຸ່ມບໍ່ສະໝໍ່າສະເໝີ, ມີລັກສະນະຄ້າຍຄືຫົວໃຈ. ດ້ານຂອງໝາກແມ່ນປົກຫຸ້ມດ້ວຍຮວງສາມຫຼ່ຽມແຫຼມ, ໜາ, ແລະສີແຕກຕ່າງກັນຈາກສີຂຽວຈືດໄປຫາສີນ້ຳຕານອ່ອນຫາສີນ້ຳຕານທອງ. ພາຍໃຕ້ພື້ນຜິວທີ່ມີກະດູກສັນຫຼັງ, ເປັນສີຂາວ, ພາຍໃນມີສະປອງ, ມີຫ້ອງຫຼາຍອັນທີ່ຫຸ້ມດ້ວຍເນື້ອໜັງ. ແຕ່ລະແສກຂອງເນື້ອໜັງມີຜິວໜັງເຄິ່ງແຂງ, ເປີດເຜີຍຄວາມໜາ, ເປັນສີຄີມ, ພາຍໃນມີເມັດນ້ອຍໆ, ແຂງ. ດອກຈຳປາມີກິ່ນຫອມອ່ອນໆເມື່ອປຽບທຽບກັບດອກຈຳປາຊະນິດອື່ນໆ ແລະ ມີກິ່ນຫອມທີ່ອຸດົມສົມບູນ, ຫວານ, ອົບອຸ່ນ ແລະ ຊັບຊ້ອນ ເຊິ່ງພັນລະນາເປັນການປະສົມຂອງສານ vanilla, caramel, pepper ແລະ sulfur.

ລະດູການ

I ຖຸລຽນ ເດືອນທອງມີຢູ່ໃນລະດູຮ້ອນຂອງປະເທດໄທ, ການເກັບກ່ຽວສູງສຸດລະຫວ່າງເດືອນເມສາຫາເດືອນສິງຫາ.

ຂໍ້ເທັດຈິງໃນປະຈຸບັນ

I ເດືອນທອງ ทุเรียนພືດຊະນິດໜຶ່ງຖືກຈັດປະເພດເປັນ Durio zibethinus, ແມ່ນແນວພັນໄທໃຫຍ່ທີ່ຂຶ້ນກັບຄອບຄົວ Malvaceae. ປະເທດໄທເປັນປະເທດທີ່ຜະລິດ ແລະ ສົ່ງອອກໝາກເຜັດໃຫຍ່ ແລະ ທົ່ວປະເທດມີ 234 ແນວພັນ, ມີພຽງແຕ່ບາງຊະນິດທີ່ປູກເພື່ອການຄ້າ. ​ໝາກ​ໂມ​ທອງ​ກວມ​ເອົາ​ຫຼາຍກວ່າ​ເຄິ່ງໜຶ່ງ​ຂອງ​ຍອດ​ຜະລິດ​ຕະພັນ​ຂອງ​ທັງ​ໝົດ​ໃນ​ໄທ ​ແລະ​ຍັງ​ເປັນ​ໝາກ​ໄມ້​ທີ່​ສົ່ງ​ອອກ​ຫລາຍ​ທີ່​ສຸດ ​ເພາະ​ໝາກ​ເດືອຍ​ສາມາດ​ເກັບ​ໄວ້​ໄດ້​ປະມານ XNUMX ວັນ ​ໂດຍ​ບໍ່​ທຳລາຍ. ຊື່ Monthong ແປຈາກພາສາໄທແປວ່າ 'ໝອນທອງ', ສະທ້ອນເຖິງຄວາມໜາ, ເນື້ອອ່ອນຂອງແນວພັນ, ເມື່ອຮອດລະດູການ, ພືດຊະນິດນີ້ຖືກພົບເຫັນຢ່າງແຜ່ຫຼາຍຜ່ານຜູ້ຂາຍຖະຫນົນ, ຕະຫຼາດທ້ອງຖິ່ນ, ແລະລົດບັນທຸກທີ່ຕັດຜ່ານເຂດໃກ້ຄຽງທີ່ຂາຍຫມາກໄມ້. ຢູ່ໃນໂທຣະສັບ. ทุเรียนໄທແມ່ນເກັບກ່ຽວຕາມປະເພນີກ່ອນທີ່ມັນຈະສຸກເຕັມທີ່, ເປັນຂະບວນການທີ່ເຊື່ອວ່າຈະຍືດອາຍຸການເກັບຮັກສາຂອງຫມາກໄມ້, ແລະວິທີການນີ້ຍັງພັດທະນາເນື້ອແຂງແຕ່ອ່ອນໆພາຍໃນຫມາກດ້ວຍລົດຊາດທີ່ອ່ອນໆ, ຫວານ. ປັດຈຸບັນ, ປະເທດໄທ ແລະ ມາເລເຊຍ ກໍາລັງມີການແຂ່ງຂັນກັນຢ່າງດຸເດືອດໃນການຜະລິດ ทุเรียน, ทุเรียนໝາກມ່ວງແມ່ນແນວພັນທີ່ມີລາຍເຊັນທີ່ຊື້ຂາຍ ແລະ ສົ່ງອອກຈາກປະເທດໄທໄປຕະຫຼາດເພື່ອນບ້ານ.

ຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການ

I ໝາກນາວເປັນແຫຼ່ງວິຕາມິນ C ທີ່ດີເລີດ, ເປັນສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະລະທີ່ເສີມສ້າງລະບົບພູມຕ້ານທານ, ເພີ່ມການຜະລິດ collagen ແລະຫຼຸດຜ່ອນການອັກເສບ. ໝາກໄມ້ຍັງເປັນແຫຼ່ງໂພແທດຊຽມເພື່ອປັບສົມດຸນຂອງນໍ້າໃນຮ່າງກາຍ, ແມກນີຊຽມ ຄວບຄຸມຄວາມດັນເລືອດ, ເສັ້ນໃຍຊ່ວຍກະຕຸ້ນການຍ່ອຍອາຫານ, ແມກນີສຊ່ວຍໃນການຍ່ອຍອາຫານຂອງໂປຣຕິນ ແລະ ມີປະລິມານທີ່ຕໍ່າກວ່າ. phosphorus, ທາດເຫຼັກ, ທອງແດງແລະສັງກະສີ.

ໂປລແກລມ

ໝາກມ່ວງສາມາດນຳມາໃຊ້ໄດ້ຫຼາຍຂັ້ນຕອນຂອງການແກ່ເຕັມທີ່ສຳລັບການກະກຽມທັງດິບ ແລະ ປຸງແຕ່ງ ລວມທັງຈືນ ແລະ ຕົ້ມ. ເມື່ອຍັງອ່ອນ, ເນື້ອໜັງມີເນື້ອໜາ, ແໜ້ນໜາ ແລະ ສ່ວນຫຼາຍແລ້ວຈະນຳມາຊອຍ ແລະ ຈືນເປັນແຜ່ນ, ຟັກ ແລະ ປະສົມເຂົ້າແກງ, ຫຼືຊອຍບາງໆ ແລະ ປະສົມໃສ່ສະຫຼັດສົດ. ຢູ່ໃນປະເທດໄທ, ໝາກມ່ວງຖືກນຳໄປໃສ່ໃນແກງ massaman ເພື່ອເພີ່ມລົດຊາດທີ່ອຸດົມສົມບູນ, ອູມາມິ, ແລະ ບາງຄັ້ງກໍຖືກກະກຽມເປັນ som tom, ສະຫຼັດດິບ, ເຜັດທີ່ເຮັດດ້ວຍສະໝຸນໄພ, ນ້ຳປາ, ແລະ ໝາກໄມ້ທີ່ບໍ່ສຸກ. ຍ້ອນວ່າ ทุเรียนເດືອນທອງແກ່ແລ້ວ, ເນື້ອເຍື່ອສ່ວນຫຼາຍແມ່ນກິນແລ້ວບໍ່ສະອາດ, ຂົ້ວໃສ່ໃນນ້ຳສະຫຼັດ ຫຼື ປັ່ນເປັນເຄື່ອງປຸງ, ໃຊ້ເປັນກ້ອນ, ມ້ວນໝາກໄມ້ ແລະ ເຂົ້າໜົມປັງ. ເນື້ອເຍື່ອຍັງສາມາດປະສົມເຂົ້າໜຽວ, ປັ່ນເປັນກາເຟ, ຫຼືປຸງແຕ່ງດ້ວຍນ້ຳເຊື່ອມເພື່ອສ້າງເປັນຂອງຫວານ. ทุเรียนເດືອນທອງເຂົ້າກັນໄດ້ດີກັບໝາກໄມ້ເຂດຮ້ອນ, ລວມທັງໝາກມ່ວງ, ໝາກກ້ຽງ, ໝາກງູ, ໝາກມ່ວງ ແລະໝາກພ້າວ, ມີລົດຊາດເຊັ່ນ: ຜັກທຽມ, ຫົວຫອມ, ໝາກນາວ ແລະ ຂ່າ, ຊັອກໂກແລັດ, ວານິນລາ, ແລະພືດສະຫມຸນໄພເຊັ່ນ: ຜັກຊີ, ຜັກກາດນາ, ຜັກກາດນາ ແລະ ແປ້ງນົວ. ทุเรียนໝາກມອນທີ່ບໍ່ໄດ້ຕັດທັງໝົດຈະຮັກສາໄວ້ໄດ້ສອງສາມມື້ໃນອຸນຫະພູມຫ້ອງ, ແຕ່ໄລຍະເວລາຈະຂຶ້ນກັບຄວາມສຸກຂອງໝາກໃນຊ່ວງເວລາເກັບກ່ຽວ. ເມື່ອສຸກແລ້ວ, ໝາກ ໄມ້ຄວນກິນທັນທີເພື່ອໃຫ້ມີລົດຊາດແລະໂຄງສ້າງທີ່ດີທີ່ສຸດ. ສ່ວນຂອງຊີ້ນສາມາດເກັບໄວ້ໃນຖັງທີ່ມີອາກາດສໍາລັບ 2-5 ມື້. ໝາກໂມ ຍັງສາມາດນຳມາແຊ່ແຂງ ແລະ ສົ່ງອອກໄປຕະຫຼາດທົ່ວໂລກ.

ຊົນເຜົ່າ

​ໝາກ​ແຕງ​ໂມ ​ແມ່ນ​ໝາກ​ເຜັດ​ຊະນິດ​ໜຶ່ງ​ທີ່​ມີ​ຢູ່​ໃນ​ງານ​ບຸນ​ໝາກ​ໄມ້​ຈັນທະ​ບູ​ລີ ​ແຂວງ​ຈັນທະ​ບູ​ລີ ທາງ​ພາກ​ຕາ​ເວັນ​ອອກສຽງ​ໃຕ້​ຂອງ​ໄທ. ຈັນທະບູລີແມ່ນເປັນທີ່ຮູ້ຈັກກັນໃນນາມ “ໂຖປັດສະວະໝາກໄມ້ເຂດຮ້ອນ” ຂອງປະເທດໄທ ແລະ ງານບຸນປະຈຳປີ XNUMX ວັນໃນເດືອນພຶດສະພາ ແມ່ນເນັ້ນໃສ່ການປູກພືດທ້ອງຖິ່ນທີ່ປູກໃນພາກພື້ນ, ລວມທັງໝາກເຜັດ. ໃນຊ່ວງເທດສະການ, ทุเรียนເດືອນທອງຖືກວາງຂາຍເປັນກ້ອນໃຫຍ່ຢູ່ເທິງໂຕະ, ຂາຍທັງໝົດ ຫຼື ຫວ່ານກ່ອນ, ແລະ ຍັງສາມາດເກັບຕົວຢ່າງໄດ້ຟຣີໃນເວລາສັ້ນໆຂອງມື້, ໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວໄດ້ທົດລອງແນວພັນທີ່ແຕກຕ່າງກັນ. ແຕງຍັງຖືກຂາຍໃນການກະກຽມປຸງແຕ່ງໃນງານບຸນ, ລວມທັງຊິບ, ເຂົ້າຫນົມ, ເຂົ້າຫນົມອົມ, ເຄື່ອງດື່ມແລະຂອງຫວານ. ນອກ​ເໜືອ​ໄປ​ຈາກ​ໝາກ​ໂມ​ແລ້ວ, ງານ​ບຸນ​ໝາກ​ໄມ້​ຍັງ​ເປັນ​ທີ່​ຮູ້​ຈັກ​ຂອງ​ປະ​ເທດ​ກ່ຽວ​ກັບ​ເຄື່ອງ​ເຟີ​ນີ​ເຈີ​ໄມ້​ທີ່​ເຮັດ​ດ້ວຍ​ມື, ຜະ​ລິດ​ຕະ​ພັນ​ຫັດ​ຖະ​ກຳ, ແລະ ໝາກ​ໄມ້​ເຂດ​ຮ້ອນ​ອື່ນໆ​ຂອງ​ທ້ອງ​ຖິ່ນ​ເຊັ່ນ: ໝາກ​ມ່ວງ ແລະ ໝາກ​ງູ. ໝາກ​ໄມ້​ໃນ​ທ້ອງ​ຖິ່ນ​ເຫຼົ່າ​ນີ້​ຖືກ​ລວມ​ເຂົ້າ​ກັບ​ໝາກ​ເຜັດ.

ບົດຄວາມທີ່ຄ້າຍຄືກັນ